Vuokraus: Miika Laakso, miika.laakso@spatium.fi / 040 547 7160

Vuokranantaja on yrityksen tärkeä taustavoima. Spatium Toimitilat tukee asiakkaidensa kasvua ja kehittymistä.

|
Yli 100 000 neliömetrin toimitila-arsenaalista löytyy tilat monenlaiseen liiketoimintaan niin paikallisille pk-yrittäjille kuin kansainvälisille toimijoille. Spatium Toimitilat on tukemassa myös uusien yritysten sijoittumista Päijät-Hämeeseen.

Lahden seudun elinvoimaisuutta tukeva Spatium Toimitilat on vastuullisena vuokranantajana ja luotettavana kiinteistösijoittajana edesauttanut monien yritysten ja tapahtumien sijoittumista ja kehittymistä alueella. Tuotanto-, logistiikka-, varasto- ja toimistotiloja riittää – ja tarvittaessa tiloja remontoidaan asiakkaan tarpeiden mukaan.
–Meitä on monesti kuvattu pieneksi yhtiöksi, jolla on leveät hartiat. Asiakkaillemme tämä tarkoittaa vakavaraisuuden tuomaa luotettavuutta ja turvallisuutta. Lahden kaupunki omistajatahona mahdollistaa pitkäjänteiset investoinnit mutta osakeyhtiönä pystymme toimimaan joustavasti ja nopeasti. Tästä olemme saaneet yrittäjiltä paljon kiitosta, kertoo vuokrausta ja uusasiakashankintaa Spatiumilla hoitava Miika Laakso.

Lisätilaa saman katon alta

Tänä vuonna vuokranantajan joustavuus on korostunut, kun yritysten toiminnassa on saattanut ilmetä yllättäviäkin muutostarpeita. Joskus tarvitaan pienempiä tiloja, mutta Spatium Toimitilojen asiakkaista osa on kasvattanut liiketoimintaansa niin paljon, että tilat ovat käyneet pieniksi.
–Parhaimmillaan toimitilamme kasvavat yrityksen mukana ja niitä voi ottaa käyttöön vaiheittain. Esimerkiksi asiakkaanamme oleva kuljetusyhtiö sai tarvitsemaansa lisätilaa samasta kiinteistöstä, jossa se oli vuokralla. Toiminta mahtuu tarvittaessa laajentumaan lisääkin, kertoo Spatiumin toimitusjohtaja Jouni Kanervo.

Remontilla tilat tarkoituksenmukaisiksi

Vuokranantajan joustavuus voi ratkaista tilanteen silloinkin, kun toimitilat eivät vastaa yrityksen tarpeita. Lahtelaisen kotileipomon kasvaessa yritykselle remontoitiin modernit leipomotilat samaan kiinteistöön Ilmarisentiellä. Yritys välttyi työläältä muutto-operaatiolta samalla kuin vuokratun toimitilan määrä kolminkertaistui.
Kiinteistöjen remonteilla Spatium pitää huolen paitsi tilojen nykyaikaisuudesta myös rakennustensa energiatehokkuudesta.
–Esimerkiksi energiapihi valaistus tai aurinkosähkö hyödyttävät suoraan sähkölaskun maksajaa eli vuokralaista, huomauttaa Kanervo.
Spatium Toimitilat voi lähteä mukaan myös uudisrakennushankkeisiin, joissa uusi, alueelle sijoittuva yritys tuo mukanaan työpaikkoja ja verotuloja.
–Etusijalla ovat alueellista elinkeinostrategiaa tukevat hankkeet, jotka liittyvät esimerkiksi ympäristöteknologiaan tai kiertotalouteen, vinkkaa Laakso.

Kehityshankkeet vahvistavat aluetta

Spatium Toimitilat on vahvasti mukana useissa kehityshankkeissa, joiden lopputulos hyödyttää paitsi yrityksiä myös tavallisia lahtelaisia. Moni odottaa innolla Kisapuiston uutta katsomoa pukutiloineen, paljon kasvupotentiaalia sisällään pitävä Väinämöisentien logistiikkakeskus tarjoaa mahdollisuuksia uusille tulijoille ja monille tuttu Sammonkatu 8 Lahden keskustassa on pian uuden edessä.

–Sammonkatu kasissa tullaan säilyttämään vanhaa rakennuskantaa, mutta rinnalle tuodaan myös uutta. Kaavakehitys on käynnissä, kertoo Kanervo.

Tilat tapahtumille ja kokouksille

Jos yrityksen omat toimitilat eivät sovellu esimerkiksi koulutuspäivien, yritysjuhlien tai asiakastilaisuuksien pitämiseen, kannattaa tutustua Spatiumin Lahdessa sijaitseviin tiloihin. Moneen muuntuvat kokouskabinetit ja edustavat saunatilat ovat kaikkien vuokrattavissa ja varauskalenterit löytyvät kotisivuilta.
Tunnetuimpia kohteita ovat varmastikin Lahden Urheilu- ja Messukeskuksessa sijaitsevat Jari- ja Ispi-saunakabinetit sekä Lahden Jäähalli, jonka tiloja vuokrataan erilaisiin pieniin ja suuriin tapahtumiin.

–Toimintamme kattaa niin monenlaisia kohteita, että olemme taustavoimina paitsi monien yrittäjien myös urheiluseurojen, harrastajien ja tavallisten lahtelaisten elämässä, sanoo Kanervo.

Katso vapaat tuotanto-, varasto- ja logistiikkatilat kohteistamme.