Vuokraus: Miika Laakso, miika.laakso@spatium.fi / 040 547 7160

Spatium Toimitilojen 20. vuosi sujui vakaasti ja katse tulevaisuudessa

|
Vuosi 2020 oli monella tapaa mieleenpainuva niin yritysmaailmassa kuin siviilielämässä. Spatium Toimitilat vietti 20-vuotisjuhliaan poikkeusoloissa, mutta yhtiön toimintaa pandemia ei juurikaan heilauttanut.

Vuosi 2020 oli monella tapaa mieleenpainuva niin yritysmaailmassa kuin siviilielämässä. Spatium Toimitilat vietti 20-vuotisjuhliaan poikkeusoloissa, mutta yhtiön toimintaa pandemia ei juurikaan heilauttanut.

Lahden Yrityskiinteistöt Oy -nimellä 27.1.2000 rekisteröity yhtiö on 20 vuodessa kasvanut merkittäväksi kiinteistöalan toimijaksi Lahden seudulla. Alkuvuosien noin 300 000 euron liikevaihtotasosta Spatium on yrityskauppojen, fuusioiden ja määrätietoisen työn siivittämänä kasvanut yli 8 M€ liikevaihtoa ja hyvää tulosta tekeväksi kiinteistöyhtiöksi. Yhtiötä vuodesta 2011 luotsannut toimitusjohtaja Jouni Kanervo onkin syystä tyytyväinen.

Merkittäviä muutoksia kiinteistöomistuksissa

Vuoden 2020 alussa toteutui merkittävä kiinteistökauppa, kun Spatium myi Fazerille osuutensa KOY Kanelipuusta. Vuonna 2018 perustettu kiinteistöyhtiö mahdollisti aikanaan Vuohelan Herkun siirtymisen Lahteen, mikä toi paikkakunnalle 70 työpaikkaa. Vuosi toi tulleessaan myös useita lisäyksiä Spatiumin kiinteistöarsenaaliin. Tärkeimpiä olivat Lahden Jäähalli Oy, josta tuli Spatiumin tytäryhtiö maaliskuussa, sekä syksyllä yhtiöön fuusioitu kiinteistöyhtiö Sammonkatu 8, jonka kehittäminen odottaa kaavamuutosta.

Korona vaikutti vuokraustoimintaan

Spatiumin omaan toimintaan koronavuosi ei juurikaan vaikuttanut, vuokrausaste pysyi samana kuin edellisenä vuonna. Jonkin verran vuoden tapahtumat heijastuivat tulokseen, joka oli silti 300 000 euroa voitollinen. Sen sijaan pandemia-aika näkyi vuokraustoiminnassa, jossa vuokranantajan vastuullisuus korostui. Spatium myönsikin tarvittaessa koronahelpotuksia vuokralaisilleen – merkittävimpänä kaupungin tapahtumista elävä Koko Lahti. Loppuvuonna näkyi selkeää kasvua isojen ja korkeiden varastotilojen kysynnässä.

Kisapuistosta ensimmäinen hiilineutraali stadion?

Lahtelaisen jalkapalloväen silmäterä Kisapuisto odottaa päätöksiä tulevaisuudestaan. Vuoden 2020 aikana Kisapuisto-hankkeesta laadittiin useita eri kokoluokan ratkaisuvaihtoehtoja ja kustannusarvioita. Esille on noussut myös rakennuskannaltaan ja toiminnoiltaan täysin hiilineutraalin stadionin toteuttaminen. Toteutuessaan se olisi ensimmäinen laatuaan Suomessa, ja huomattava näyttö Lahden ympäristöarvoista. Spatium toivoo rakentamispäätöstä kuluvan vuoden syksyn aikana, jonka jälkeen päästään tekemään kilpailutuksia eri vaiheista.

Vahvana vuoteen 2021

Spatiumin henkilöstö kasvoi edellisvuoden aikana kahdella kovalla ammattilaisella. Asiakassuhteiden hoitoa tuli vahvistamaan kiinteistökehitystä, myyntiä, vuokrausta ja markkinointia hoitava Miika Laakso. Syksyllä riviin astui uudis- ja kehityshankkeiden parissa työskentelevä rakennuttajapäällikkö Anni Käkönen. Osaavan ja aktiivisen henkilökunnan voimin Spatium jatkaa Lahden talousalueen kasvun ja kehityksen tukemista myös kuluvana vuonna.

grafiikka