Vuokraus: Miika Laakso, miika.laakso@spatium.fi / 040 547 7160

Mikä yhdistää Hakosen, ravintola Rouxin ja Lahti Energian?

|
Spatiumin vuokralaisia on monelta eri toimialalta ja monen eri kokoisia, kuten Dieffenbacher Panelboard, Enersense, Nirafon, Protech, ravintola Roux.


Lahteen on ollut viime aikoina kova imu. Kiinnostus kaupunkia kohtaan on herännyt etenkin eteläisen kehätien sekä yliopistokaupunki-statuksen myötä. Kempowerin ja Fazerin kaltaisten firmojen investoinnit tuotantolaitoksiinsa ruokkivat mielenkiintoa.

– Moni alue markkinoi itseään logistisella sijainnillaan. Meiltä on oikeasti hyvät yhteydet niin maa- kuin rautateitse moneen ilmansuuntaan, sanoo Spatium Toimitilat Oy:n toimitusjohtaja Jouni Kanervo.

Pääkaupunkiseutuun verrattuna Päijät-Hämeen kustannustaso on edullinen. Työntekijöiden saatavuus on hyvä tuotantoteollisuudessa sekä logistiikka-, kaupan- ja palvelualalla.

– LUT-yliopiston kampuksen myötä Lahtea katsotaan erilaisin silmin kuin aikaisemmin. Tulevaisuudessa seudulla on tarjolla enemmän korkeakoulutettua työvoimaa.

Kehityskohteissamme tilat suunnitellaan aina
asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Asiakastyytyväisyys nousussa

Kun yritys kasvaa tai siirtyy uudelle alueelle, se tarvitsee toimitiloja. Lahden seudulla sellaisia hallinnoi, vuokraa ja kehittää kiinteistöyhtiö Spatium Toimitilat.

Yhtiön vuokralaisia on monelta eri toimialalta ja monen kokoisia, kuten Hakonen, Dieffenbacher Panelboard, Enersense, Nirafon, Protech, ravintola Roux, YIT ja Lahti Energia.

Jos yritys kaipaa uusia tiloja tai lisätilaa, Spatium Toimitilat tekee kehitys- ja yhteistyötä myös Ladecin eli Lahden seudun kehityksen kanssa. Kiinteistösijoittajana se myös rakentaa toimitiloja, mikäli yritys jää niihin vuokralle.

Tavoitteena on luoda houkuttelevia ympäristöjä, jotka on räätälöity asiakkaiden tarpeisiin.

– Meille asiakastyytyväisyys on tärkeä arvo ja selvitämme sitä säännöllisesti. Meidän asiakkaidemme tyytyväisyys on noussut viitenä vuonna peräkkäin, sanoo Spatium Toimitilan asset manager Miika Laakso.

– Se, että saamme yrityksen pidettyä täällä ja toimitiloihin tyytyväisinä, on yhtä tärkeää kuin uusien yritysten houkuttelu.

”Se, että saamme yrityksen pidettyä täällä ja toimitiloihin tyytyväisinä,
on yhtä tärkeää kuin uusien yritysten houkuttelu”, Laakso sanoo.

Vastuullisuus keskiössä

Kierrättäminen, energiatehokkuus ja uusiutuvan energian käyttö ovat Spatium Toimitiloille arkipäivää. Se käyttää kaikissa omissa kiinteistöissään paikallisesti tuotettua hiilidioksipäästötöntä kaukolämpöä.

Vuonna 2022 saatu Ekokompassi-sertifikaatti ohjaa yhtiön ympäristötoimia ja niiden tulosten seurantaa.

– Olemme onnistuneet vuosittain pienentämään hiilijalanjälkeä. Ensi vuoden aikana siirrymme vihreään sähköönkin. Tavoitteenamme on olla vuonna 2025 täysin hiilineutraali, Kanervo kertoo.

”Vastuullinen ja luotettava vuokranantaja on hyväksi vuokralaisille”, kertoo Kanervo.

Vastuullisuus on päivän sana. Vastuullisuusohjelmaa yhtiö on rakentanut yhteistyössä mm. LAB-ammattikorkeakoulun kanssa.

– Haluamme olla edelläkävijä kiinteistöalan ympäristöasioissa, Jouni Kanervo jatkaa.

Toimitilojen rakentamisessa ja kunnostuksessa hyödynnetään uusia ekologisuuteen ja kiertotalouteen liittyviä tekniikoita. Esimerkiksi Lahden Paavolassa Sammon8-kohteessa on suunniteltu pilotoitavan purkujätteen kierrättämistä vanhan tehdaskiinteistön kunnostuksessa.

– Teemme yhteistyötä paikallisten oppilaitosten kanssa ja olemme valmiita kokeilemaan uusia ympäristöä ja energiaa säästäviä teknologioita.

– Vastuullinen ja luotettava vuokranantaja on hyväksi myös vuokralaisille, kertoo Kanervo.

Kirjoitus julkaistu ESS-verkkosivuilla 11.3.2024
Teksti: Jukka Behm
Kuvat: Olli Riiho