Vuokraus: Miika Laakso, miika.laakso@spatium.fi / 040 547 7160

Sammon8 – uusien mahdollisuuksien kiinteistö

|
Kehittyvällä Paavolan alueella Lahden keskustassa sijaitseva Sammon8 uudistuu täydellisesti lähivuosina. Neljään kerrokseen saneerataan kaikkiaan 5000 neliön verran isoja ja pieniä toimitiloja monenlaiseen liiketoimintaan.

Kauppakadun ja Sammonkadun kulmassa kohoava punatiilirakennus on seissyt osana lahtelaisten elämää jo vuosikymmeniä. Nyt Häklin huonekalutehtaaksi aikanaan perustettu ja monia vaiheita nähnyt Kauppakadulla sijaitseva Sammon8 uudistuu keskustan uudeksi, vetovoimaiseksi lähipalvelukeskittymäksi. Tilaratkaisuja ja mahdollisia toimijoita on ideoitu yhdessä Lahden Muotoiluinstituutin/LAB arkkitehtiopiskelijoiden kanssa. Naapurissa sijaitsevat jo suosittu marketalue sekä kauppakeskus, ja alueelle on kaavailtu merkittävä määrä uutta asuin-, liike- ja toimistorakentamista. Sammon8 sijoittuu houkuttelevasti kaiken keskelle.

Havainneideakuvat: Lahden Muotoiluinstituutti/LAB: Antikainen, Juhola, Kastikainen, Pinola, Halttunen, Uusitalo, Domeney, Vesa, Rose, Jarri, Leinonen, Romppainen ja Haataja.

Vuokralaisten mukaan rakentuvaa tilaa

Tilaa Sammon8:ssa on tarjolla niin isoille kuin pienille yrityksille – yksittäisestä huoneesta vaikka koko kerrokseen. Sijainnin puolesta kiinteistö soveltuu erinomaisesti niin erilaisille kaupan ja palvelualan toimijoille, pientuotantoon kuin toimistotilaksi.

–Aamusta iltaan aktiivinen kiinteistö syntyy yhdistelmästä sopivasti erilaisia ja eri tarpeisiin taipuvia toimintoja. Yhdessä arkkitehtiemme kanssa löydämme varmasti asiakkaan liiketoimintaa tukevan tilaratkaisun, lupaa kohteen markkinoinnista vastaava Asset Manager Miika Laakso Spatium Toimitiloilta.

Laakso toivookin yrityksiltä tai uutta yritystoimintaa suunnittelevilta ennakkoluulottomia yhteydenottoja erilaisten liikeideoiden suhteen. Rouheiden tiiliseinien sisään rakentuu modernia ja asiakaslähtöistä toimitilaa, joka voidaan lohkoa ja remontoida asiakkaan ja liiketoiminnan tarpeiden mukaan.

–Nopeus on nyt valttia, sillä ensimmäisenä tilaisuuteen tarttuvat toimijat luonnollisesti pääsevät vaikuttamaan tilakokonaisuuden kehittämiseen alkumetreiltä alkaen, vinkkaa Laakso.

Vastuullisuus korostuu Spatium Toimitilojen toiminnassa

Sammon8-kokonaisuutta kehittämme ja vuokramme me, Spatium Toimitilat Oy.

–Sammon8:n on meille erinomainen tilaisuus näyttää, miten vastuullisuus toteutuu arkipäivän toiminnassamme. Vastuulliset valinnat huomioidaan niin kohteen suunnittelussa, kumppanivalinnoissa, rakennusmateriaaleissa ja niiden kierrätyksessä kuin energiatehokkuudessa. Ympäristövastuullisuus on tänä päivänä yritystoiminnan avainasioita ja omalla toiminnallamme voimme edistää myös asiakkaidemme vastuullisuutta.  Yhtiön oma hiilijalanjälki pieneni vuodesta 2021 vuoteen 2022 lähes 66 % ja on tänä päivänä 794,4 t CO2ekv. Kiitos tästä kuuluu etenkin lahtelaiselle vihreälle kaukolämmölle, joka on käytössä kaikissa Spatiumin hallinnoimissa kiinteistöissä. Lahden kaupungin tapaan Spatium Toimitilojen tavoitteena on hiilineutraali vuonna 2025, kertoo Laakso.

Lisätietoja: Miika Laakso
Sammon8